1 septembrie, Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a participat la manifestările prilejuite de aniversarea Rezervației Biosferei Delta Dunării, eveniment organizat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

„Sunt onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră și aș dori să vă mulțumesc, domnule Guvernator, pentru invitație. Cunosc o mare parte dintre cei prezenți și vreau să vă spun că mă simt aproape de dumneavoastră. Este limpede că Delta Dunării este o comoară naturală a județului nostru, pe care trebuie să o tratăm cu multă responsabilitate.

Voi spune lucruri redundante, dar trebui să o fac: zeci de mii de turiști trec anual pragul Rezervației, luând cu ei o mică parte a frumuseții, a gastronomiei locale și a tot ceea ce-i dă Deltei unicitate. De aceea susțin că este necesar să o promovăm frumos, sustenabil și nu în ultimul rând responsabil. Să nu uităm că în aceste zone trăiesc oamenii Deltei, oamenii pentru care Delta este casă, este suflet, este locul în care își cresc copiii. Așadar trebuie să facem tot ce ține de noi ca acești oameni să fie bine și să se simtă în siguranță. Primiți încă o dată mulțumirile mele și recunoștința pentru tot ceea ce faceți și urmați să faceți!

La mulți ani, Rezervație!

La mulți ani, oameni ai Deltei!“, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării, în conformitate cu prevederile Ordinului 539/ 9 mai 2008 emis de către Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.