Conferința de lansare a Campaniei Naționale – Vaccinare și testare pentru învățare!

În cursul zilei de astăzi, la Sala „Mihail Kogălniceanu”, a avut loc conferința dedicată Campaniei naționale de informare „Vaccinare și testare pentru învățare!”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, unde prefectul Marcel Ivanov a fost prezent alături de secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion și de reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, ai Direcției de Sănătate Publică Tulcea, ai Casei Corpului Didactic, precum și reprezentanți ai unităților școlare din județ, ai sindicatelor, ai elevilor și ai părinților.

 

În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre situația actuală a campaniei de vaccinare, în mod special în categoria personalului didactic, de centrele de vaccinare funcționale, de promovarea unei campanii de conștientizare a importanței vaccinului în școli și nu numai.

 

Prefectul Județului Tulcea, Marcel Ivanov:

”Un domeniu afectat într-o mare măsură de pandemie este și educația.

Am fost puși în situația de a ne adapta din mers la reguli și restricții noi, care nu au mai fost întâlnite până acum la nivelul educației.

Școala online a implicat schimbări rapide la care cadrele didactice s-au adaptat și a generat totodată provocări la care au făcut față cu brio, dând dovadă de un nivel ridicat de profesionalism.

Mediul educațional online conferă atât noi oportunități de învățare, cât și limitări și pierderi, comparativ cu școala în sistem fizic.

Pentru reîntoarcerea elevilor la școală cu prezență fizică, este important ca atât cadrele didactice și personalul administrativ din unitățile de învățământ, cât și părinții și elevii să fie deschiși și participativi la testarea pentru depistarea cazurilor de îmbolnăvire COVID-19 și la imunizarea prin vaccinare.

Societatea de mâine are nevoie astăzi de copii educați, dar sănătoși. Noi, ca adulți, avem responsabilitatea asigurării dezvoltării copiilor și nepoților noștri în condiții de siguranță.

Eu m-am vaccinat și mă simt foarte bine.”