Delegația Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne(LIBE) din Parlamentul European în Punctul de trecere a frontierei Isaccea

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a primit delegația Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European în Punctul de trecere a frontierei Isaccea.
Membrilor delegației le-a fost prezentat modul în care instituțiile cu responsabilități gestionează în mod integrat și eficient fluxul de cetățeni ucraineni sau apatrizi care tranzitează punctul de trecere a frontierei în contextul geopolitic actual. Totodată s-au purtat discuții despre modul de implementare a directivei privind protecția temporară, în contextul primirii pe teritoriul României a refugiaților din Ucraina.

„Delegația a fost interesată de modul de aplicare a planurilor de cooperare interinstituțională, de organizare și de implementare directivei privind protecția temporară și modul de primire a refugiaților din Ucraina”, a declarat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Vizita în România a delegației LIBE (21 – 22 septembrie) este organizată în continuarea vizitei membrilor delegației în Polonia (19 – 20 septembrie).

Din delegație au făcut parte:
1. Fernando LÓPEZ AGUILAR, șeful delegației-(S&D).
2. Thijs REUTEN, membru al PE (S&D)
3.Yana Toom, membru al PE (Renew)