EDAPHIC-BLOOM Danube Simpozion științific international

Prefectul Marcel Ivanov a participat la Simpozionul științific international (online), din cadrul proiectului „Redimensionare ecologică prin acțiuni și dialoguri urbane și rurale pentru atenuarea GES în Lunca inundabilă a Dunării de Jos și Delta Dunării (EDAPHIC-BLOOM Danube) ”, proiect a cărei implementare este coordonată de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) Tulcea.

„ Vă felicit pentru acest proiect măreț, încă o dovadă a faptului că mediul privat și autoritățile locale trebuie să aibă o colaborare benefică în folosul populației.

Este cunoscut la nivel international faptul că specialiștii români în cercetare sunt foarte buni și asta nu poate decât să ne bucure. România are nevoie de astfel de proiecte și de oameni implicați.

Vă doresc implementare ușoară, benefică și cu multe rezultate ”, a precizat prefectul Marcel Ivanov.

Simpozionul servește drept cadru de discuții cu privire la obiectivele de mediu ale acestei acțiuni. Proiectul este finanțat de către Inițiativa Climatică Europeană – EUKI, un program al Ministerului Federal German pentru Mediu, Protectia Naturii şi Siguranţa Nucleară (BMU). Pentru Edaphic – Bloom Danube s-au alocat 863,958 € din cele aproximativ 50 milioane de Euro disponibile prin EUKI