Întâlnirea anuală, organizată sub egida Instituției Prefectului – Județul Tulcea, dintre autoritățile publice și operatorii din turism și alimentație publică

Astăzi, cu începere de la ora 10:00, la sala Mihail Kogălniceanu” , prefectul Alexandru Dan Munteanu a prezidat întâlnirea anuală, organizată sub egida Instituției Prefectului – Județul Tulcea, dintre reprezentanții Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului, Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea, Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și operatorii din turism și alimentație publică.

Instituția Prefectului continuă și anul acesta seria dezbaterilor dintre operatorii din turism, alimentație publică și instituțiile cu atribuții de control în domeniu.

Alexandru Dan Munteanu – Prefectul județului Tulcea:
„Ne dorim să facem un reflex instituțional din aceste întâlniri, deoarece consider că este foarte important să existe o colaborare între instituțiile statului și operatori. Ne dorim mai multă prevenție și mai puțină sancțiune, scopul nostru comun fiind dezvoltarea turismului, iar acest lucru nu se poate realiza decât prin asigurarea unor servicii de calitate, prin respectarea legii și prin obținerea rezultatelor scontate de către operatori. Turismul este un factor important de dezvoltare la nivelul județului Tulcea, iar operatorii trebuie să știe că au alături de ei un aliat – instituțiile. Toate verificările acestea, dinaintea sezonului estival, trebuie să vină ca un sprijin, o îndrumare pentru dumneavoastră pentru a vă ușura activitatea și pentru a oferi turiștilor cele mai bune condiții”.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspectele circumscrise aplicării Legii nr. 270 din 22 decembrie 2017, legea prevenirii și Hotărârii Guvernului României nr. 33 din 25 ianuarie 2018 privind stabilirea contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, precum şi a planului de remediere cât și aspecte referitoare la protejarea drepturilor consumatorilor și prevenirii potențialelor plângeri împotriva instituțiilor anterior menționate. La rândul lor, reprezentanții HORECA au ridicat atât problematici specifice turismului din Delta Dunării, cât și problematici generale

Prezidiu:
1. Instituția Prefectului–Județul Tulcea
Prefect ALEXANDRU DAN MUNTEANU
2. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului
Președinte HORIA MIRON CONSTANTINESCU
3. Consiliul Județean Tulcea
Administrator public DUMITRU MERGEANI
4. Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța
Șef serviciu control CĂTĂLIN GHERGHIȘAN
5. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Tulcea
Comisar Şef adjunct, COLAXÎZ DUMITRU
6. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea
Director executiv dr. MITICĂ TUCHILĂ
7. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea
Siguranța alimentelor BOGDAN CABUZ
8. Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea
Inspector Șef ALEXANDRU CRISTIAN IORDAN
9. Direcția de Sănătate Publică Tulcea
Director executiv CARMEN CALOIANU
10. Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea
Șef de cabinet REMUS STOIAN
11. Instituția Prefectului–Județul Tulcea
Director cancelarie – VASILE ȘOAVĂ