Măsuri adoptate pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în contextul Sărbătorilor Pascale

Măsuri adoptate pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în contextul Sărbătorilor Pascale, de către structurile M.A.I.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea

Polițiștii tulceni vor fi la datorie pentru ca cetățenii să se bucure, în liniște și siguranță, de Sfintele Sărbători de Paște. Peste 250 de polițiști vor fi mobilizați pentru a asigura ordinea și liniștea publică de Sărbătorile Pascale și pentru a interveni atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, în perioada 14 aprilie – 17 aprilie 2023, polițiști de la ordine publică, de la structurile de poliție rutieră, investigații criminale, dar și de la alte structuri, se vor afla în stradă și în proximitatea lăcașurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea

În perioada Sfintelor Sărbători Pascale, jandarmii tulceni vor intensifica misiunile de ordine și siguranță publică pe raza municipiului și județului Tulcea, astfel încât manifestările religioase și activitățile ce vor avea loc în spațiul public să se desfășoare în condiții de siguranță.

În Vinerea Mare, jandarmii vor fi alături de credincioși la slujbele dedicate Deniilor, executând misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat în zona lăcașurilor de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase.

În noaptea de Înviere, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul oficierii slujbelor de înviere în zona lăcașurilor de cult din municipiul și județul Tulcea, Măcin și Babadag dar și pe căile de acces către acestea. În municipiu, vom fi prezenți la Catedrala Sf. Nicolae, Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sfânta Treime, Capela militară, Biserica Înălțarea Domnului, dar și în zona mănăstirilor Saon, Cocoșu, Celic-Dere, Valea Teilor și Izvorul Tămăduirii.

De asemenea, vor fi asigurate măsuri de ordine și siguranță publică în zona parcurilor și a locurilor aglomerate, cu scopul descurajării persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică sau comit alte fapte antisociale și vor fi constituite subunități de intervenție care să fie în măsură să intervină pentru soluționarea unor situații deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea

Având în vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu în această perioadă, în plan operațional, pompierii militari tulceni vor fi la datorie și vor asigura intervenția imediată, cu mijloacele din dotare, în cazul producerii unei situații de urgență. În perioada Sfintelor Sărbători Pascale, mulți credincioși se vor îndrepta spre lăcașurile de cult pentru a participa la slujbele religioase prilejuite de acest eveniment a cărei amintire nu trebuie să fie umbrită de evenimente nefericite.

În vederea diminuării posibilităților de producere a unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta al județului Tulcea recomandă enoriașilor:

  • să nu blocheze cu autoturismele căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor, în cazul producerii unei situații de urgență;
  • să utilizeze cu atenție lumânările și să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile;
  • după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele, aprinse și nesupravegheate;
  • în mod obligatoriu, în lăcașurile de cult trebuie să se mențină ușile de acces în poziție deschisă pe timpul slujbelor religioase cu public numeros;

Odată ce ajungeți acasă cu sfânta lumină, nu lăsați candela ori lumânările aprinse nesupravegheate!

În cazul în care decideți să vă petreceți sărbătorile departe de casă, este recomandat ca la sosirea în unitatea de cazare să studiați planul de evacuare în caz de incendiu. Dacă identificați căi de evacuare blocate, informați personalul de la recepție.

Centrul de Prevenire, Evaluare și  Consiliere Antidrog

În perioada Sfintelor Sărbători Pascale, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea vor desfășura, la nivelul județului, activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, pentru persoanele care se vor afla în zonele turistice sau de agrement, în locurile de cazare, în spațiile recreaționale de petrecere a timpului liber sau persoanelor care participă la evenimente cultural-artistice.