Participare la masa rotundă organizată de Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a luat parte la o întâlnire de lucru pe tema identificării de soluții pentru atragerea medicilor și dezvoltarea de proiecte pentru îmbunătățirea asistenței medicale în județul Tulcea, inițiată de Colegiul Medicilor din România și găzduită de Consiliului Județean Tulcea.

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu:

„Sunt onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră și vă mulțumesc pentru invitație. Trebuie să mulțumesc Colegiului Medicilor Tulcea și doamnei doctor Emilia Stamate, pentru că, cel puțin în ultimii doi ani, personalul medical a fost pus în fața unor situații greu de imaginat, situații generate de contextul pandemic. Le mulțumesc pentru felul în care au gestionat această perioadă și îmi doresc ca mulțumirile mele să nu fie tardive. Delta, fiind o zonă cu un specific aparte, e limpede că se confruntă și cu probleme specifice, dar este vizibil faptul că instituțiile își dau mâna, căutând cele mai bune soluții pentru a crește calitatea actului medical. Am avut parte de o radiografie făcută de domnul profesor Daniel Coriu cu privire la lipsa medicilor specialiști și, cred eu, se va găsi o rezolvare, deoarece cel mai important pas a fost făcut, acela de a așeza la aceeași masă oameni care pot schimba ceva. Vă mulțumesc și vă doresc putere de muncă!”

La întâlnirea de lucru au participat președintele Colegiului Medicilor din România, prov. univ. dr. Daniel Coriu, vicepreședintele CMR, dr. Valeria Herdea, secretarul CMR, dr. Gindrovel Dumitra, directorul Colegiului Medicilor București, dr. Anamaria Nițulescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, Mirela Furtună, deputat în Parlamentul României, primarul municipiului, Ștefan Ilie, dr. Emilia Stamate, președintele filialei Tulcea a Colegiului Medicilor din România, dr. Dumitru Vâlcu, secretar al Colegiului Medicilor Tulcea, dar și președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Tulcea, Eugenia Vasile, respectiv Carmen Caloianu, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Tulcea.