Prevenția consumului de droguri în atenția prefectului Marcel Ivanov

Astăzi, prefectul Marcel Ivanov a primit vizita șefului Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Marius – Cristian Oprișan și a inspectorului de specialitate de la Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea, Alina Geanina Matei.

Întâlnirea a vizat atât prezentarea Strategiei Naționale Antidrog 2021-2025 și a planului de acțiune pentru implementarea acesteia, cât și consolidarea relațiilor instituționale pentru prevenirea consumului de droguri la nivelul județului Tulcea.

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov:

„Consumul de droguri, mai ales în rândul tinerilor, este un fenomen real în societatea noastră, iar ritmul în care ia amploare este îngrijorător.

De aceea, mă voi implica riguros în cooperarea interinstituțională la nivelul județului nostru pentru prevenirea extinderii sale la cote și mai înalte, soluția fiind una complexă, care îmbină programe de educație și formare, sport, îndrumare psihologică și de integrare socială.

Susținerea tinerilor de a rezista tentației și de a găsi alternative de gestionare a acestei dorințe, în special în perioadele destres emoțional, combate riscul major de dependență.

Tinerii sunt viitorul nostru, al întregii societăți și este datoria noastră să îi înțelegem și să îi sprijinim până la maturitate.”

Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea desfășoară constant activități de conștientizare și prevenire a consumului de droguri.