Proiectul Erasmus+ Help Me!

Astăzi, prefectul Alexandru Dan Munteanu și subprefectul Nicolae Topoleanu au primit vizita a 56 de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic ,,Gheorghe Munteanu Murgoci”, Măcin precum și de la licee din Croația, Italia, Polonia și Turcia, în cadrul proiectului Erasmus+ Help Me!

În perioada 26-30.09.2022, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Munteanu Murgoci”, Măcin, desfășoară a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ Help Me!, alături de licee din Croația, Italia, Polonia și Turcia. Acest proiect are ca obiectiv principal educarea tinerilor în vederea protecției în fața oricăror potențiale dezastre naturale, chimice sau chiar medicale.

În cadrul vizitei, elevilor le-a fost prezentat modul de funcționare și organizare a componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu precădere rolul semnificativ pe care îl are Prefectul în calitatea sa de Președinte al Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență. Elevii, în cadrul unui joc de rol, au avut ca sarcină rezolvarea unei situații de urgență, prin care s-a simulat evacuarea populației dintr-o localitate aflată în pericol de inundație.