Proiectul transfrontalier româno-ucrainean JOINT EMERGENCY RESPONSE ACROSS DANUBE (JERAD – 2SOFT/4.2/70)

În data de 03.06.2021, prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov, a participat la conferința de lansare a proiectului transfrontalier româno-ucrainean JOINT EMERGENCY RESPONSE ACROSS DANUBE (JERAD – 2SOFT/4.2/70), organizată în sala „Toma Caragiu” a Hotelului „Delta” din municipiul Tulcea.

Proiectul a fost dezvoltat în cadrul Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014 – 2020, Obiectivul tematic 8 – Provocări comune în domeniul siguranței, beneficiarii acestuia fiind Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea și Departamentul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei în Regiunea Odessa.

Obiectivele principale ale proiectului până la sfârșitul perioadei de implementare, 25.02.2022, sunt:

  1. dezvoltarea unei platforme de schimb de informații, ca instrument al procesului decizional comun în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte transfrontaliere;
  2. creșterea capacității operaționale comune a partenerilor prin achiziția de vehicule speciale, mijloace tehnice și echipamente;
  3. creșterea nivelului de cooperare transfrontalieră prin ateliere și exerciții comune.

Prefectul Marcel Ivanov, în deschiderea conferinței:

”Siguranța națională este întotdeauna determinată și de o bună colaborare între statele vecine, atât pentru prevenirea dezastrelor naturale și antropice, cât și pentru gestionarea situațiilor de urgență prin acțiuni comune.

Cunoscând profesionalismul, tenacitatea și seriozitatea beneficiarilor, sunt sigur că până la finalul perioadei de implementare a proiectului obiectivele acestuia vor fi îndeplinite cu succes.”