Ședința anuală de instruire a președinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, 29.03.2023

Astăzi, cu începere de la ora 10:00, prefectul Alexandru Dan Munteanu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a luat parte la Ședința anuală de instruire a președinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

În cadrul întâlnirii, Prefectul a subliniat importanța și necesitatea pregătirii personalului cu funcții de conducere și atribuții în domeniul situațiilor de urgență din administrația publică locală.

”Nu de puține ori manifestarea diferitelor tipuri de risc la nivelul U.A.T.-urilor generează pagube semnificative. Este important ca dumneavoastră, în calitate de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, să parcurgeți toate etapele necesare asigurării intervenției operative, să întocmiți și să comunicați documentele necesare alocării de resurse financiare în vederea înlăturării consecințelor negative. Au fost situații în care netransmiterea raportului operativ în termenele legale a dus la imposibilitatea alocării acestor resurse din fondurile alocate situațiilor de urgență. Este foarte important să solicitați Comitetului Județean pentru Situații de Urgență asistență tehnică de specialitate de fiecare dată când veți avea nevoie,” a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Temele de pe ordinea de zi au fost prezentate de către ofițeri specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea.

Temele prezentate:

  • Atribuțiile Comitetele Locale Pentru Situații De Urgență privind managementul situațiilor de urgență pe plan local;
  • Avizarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență;
  • Pregătirea personalului cu funcții de conducere și atribuții în domeniul situațiilor de urgență din administrația publică locală;
  • Prezentarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu.