Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

În data de 28.07.2021, prefectul Marcel Ivanov și subprefectul Carmen Caloianu au prezidat ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.
Temele propuse de reprezentanții Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice au fost:

➡️ Informarea cu privire la desfășurarea activității de testare și vaccinare împotriva Covid 19 în județul Tulcea.
– au răspuns reprezentanții D.S.P. Tulcea

Reprezentanții persoanelor vârstnice și-au exprimat temerile cu privire la un al patrulea val al pandemiei și au subliniat necesitatea vaccinării într-un procent cât mai mare a persoanelor vârstnice.

➡️ Programul „Lemne de foc pentru casă, acasă” – punct de vedere referitor la asigurarea populației județului cu lemne de foc pentru perioada octombrie 2021- martie 2022.
– au răspuns reprezentanții Direcției Silvice Tulcea

Reprezentanții persoanelor vârstnice și-au arătat nemulțumirea pentru programul „Lemne de foc pentru casă, acasă”, datorită faptului că trebuie să achite contravaloarea lemnelor solicitate înainte ca acestea să fie livrate.

Direcția Silvică Tulcea are un program de recoltare a masei lemnoase pentru anul 2021 de 210000 mc din care 50000 mc sunt destinați valorificării ca masă lemnoasă fasonată. Din cei 50000 mc masă lemnoasă fasonată, circa 35000 mc sunt destinați valorificării prin vânzare directă către persoane fizice și unitäți de interes local finanțate integral sau parțial de la bugetul de stat.
Programul „Lemn de foc pentru casă, acasă” a fost creat cu obiectivul de a veni în întâmpinarea potențialilor clienți care doresc ca lemnele să fie duse acasă, să nu existe riscul de a fi păcăliți de unii samsari, precum și posibilitatea de a plăti în rate.

➡️ Prezentarea proiectului de activități propus cu prilejul zilei de 1 Octombrie 2021- Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.
– au prezentat reprezentanții Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Tulcea

De ziua lor, seniorii își propun și o întâlnire festivă cu reprezentanții administrației publice locale și parlamentarii de Tulcea.