Ședință de analiză a începutului de an școlar 2022-2023

Prefectul Alexandru Dan Munteanu a prezidat, astăzi, ședința de analiză a începutului de an școlar în județul Tulcea.

”Mă preocupă începerea anului școlar în județul Tulcea și vreau ca toți cei peste 26.000 de elevi, din cele 141 de unități școlare, care vor începe cursurile de luni, 5 septembrie, să beneficieze de cele mai bune condiții.

Motiv pentru care încă din luna mai am început să desfășor o serie de ședințe și activități care să ducă la o pregătire cât mai eficientă a începutului de an școlar.

Pot spune că în comparație cu anii trecuți, munca a dat roade și stăm mult mai bine la capitolul avize. Anul acesta avem doar șase unități școlare fără autorizație de securitate la incendiu și 10 unități școlare fără autorizație sanitară.

Am solicitat instituțiilor responsabile să se preocupe, în egală măsură, de asigurarea măsurilor igienico-sanitare, dar și a siguranței copiilor în școli. Efectivele M.A.I. vor fi în teren la startul anului școlar, iar pe tot parcursul anului se vor afla în preajma unităților de învățământ. Am acordat o foarte mare importanță campaniei antidrog în județ, de acum această campanie se va muta și în școli. Sunt convins că toate cadrele didactice din județ s-au pregătit foarte bine, reușind să facă cât mai atractiv procesul educativ, iar pe această cale le mulțumesc și le transmit faptul că eforturile lor sunt respectate și apreciate”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

La ședință au participat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA”, Inspectoratului de Politie Județean Tulcea, și Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.