„Turul României în pași de alergare!”

Maratonistul Dănuț Cernat a ajuns și la Tulcea în cadrul campaniei „Turul României în pași de alergare!”

Corpul National al Politistilor a inițiat campania „Turul României în pași de alergare!” prin care dorește să vină în sprijinul copiilor polițiștilor decedați de COVID-19. În acest scop, maratonistul Cernat Dănuț face Turul României în alergare pentru ei.

„Am fost și eu polițist și simt că încă fac parte din această mare familie și că este necesar să vin în sprijinul copiilor care trec print-o traumă atât de mare. Vă mulțumesc pentru primire și mulțumesc celor trei colegi care mă vor susține pe traseul din județul Tulcea”, ne-a spus maratonistul Dănuț Cernat.

Pe o etapă a traseului de pe raza județului, maratonistul Dănuț Cernat este însoțit de Sorin Andrici – IJJ Tulcea, Ion Borisov – Garda de Coastă Constanța – Grup Nave Sulina și Mihai Ivanov – instructor de triatlon.

„Este o onoare pentru mine să pot să-l susțin pe Dănuț în această „nebunie” frumosă și nobilă. Acești copilași merită tot sprijinul nostru”, ne-a spus jandarmul, Sorin Andrici.

„Mă bucură faptul că am avut șansa de a mă alătura colegilor mei și de a susține o cauză atât de nobilă”, a spus agentul șef, Ion Borisov.

„Am inițiat această campanie pentru a veni în sprijinul copiilor care și-au pierdut parinții din cauza acestui virus nemilos. Turul a fost început chiar de Ziua Copilului, pe 1 Iunie și preconizăm că o să se încheie la mijlocul lunii august”, a precizat comisar șef, Botezatu George, reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor la nivelul județului Tulcea.

„Astfel de cauze nobile trebuie susținute de toată lumea. Acești copilași greu încercați trebuie să ne simtă aproape și să le oferim tot sprijinul nostru”, a specificat prefectul, Marcel Ivanov.

Pe pagina de facebook a Corpului Național al Polițiștilor sunt prezentate poveștile familiilor care au avut de suferit în urma dispariției unuia dintre părinți din cauza virusului COVID-19.