Vizita Colegiului Economic „Delta Dunării” Tulcea

În data de 02.07.2021, Instituția Prefectului – Județul Tulcea a primit vizita clasei a X-a B de la Colegiul Economic „Delta Dunării”.
Elevii au ajuns la sediul Instituției Prefectului în vederea implementării stagiului de pregătire practică în domeniul economic la capitolul: „Organizarea activității unităților administrative”.

În sala de videoconferință a Prefecturii, tinerii au fost primiți de prefectul Marcel Ivanov, subprefectul NicolaeTopoleanu, Anica Madar, șef Serviciu conducere instituții deconcentrate și afaceri europene și Cristian Ordean, șef Serviciu juridic și contencios administrativ.

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov:

„Ne bucură faptul că ați dorit să ne treceți pragul pentru a afla cum funcționează Instituția Prefectului. Apreciem inițiativa doamnei profesor Purcherea de a vă introduce și fizic în această ramură a administrației publice și nu doar pe baza manualelor. Este foarte important ca și în România, sistemul educational să înceapă să pună mai mult accent pe partea practică a disciplinelor. Avem nevoie de tineri bine pregătiți care să cunoască încă din anii de studiu munca efectivă din administrație.
Vă doresc putere de studiu, să acumulați toate informațiile pe care le primiți și în cele din urmă să le aplicați cu folos.”

Atribuţiile specifice în domeniul conducerii serviciilor publice deconcentrate, al afacerilor europene, al gestionării situaţiilor de urgenţă al strategiilor şi programelor guvernamentale precum și atribuţiile în domeniul controlului de legalitate, contenciosului administrativ, aplicării actelor cu caracter reparatoriu, procese electorale, relaţii cu autorităţi publice și apostilă au fost câteva dintre subiectele aduse la cunoștință elevilor .

La finalul întâlnirii, elevii Colegiului Economic „Delta Dunării“ au avut parte de un tur al Instituției.