Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene.

Astăzi, prefectul Marcel Ivanov a luat parte la ceremonialul militar și religios dedicat zilei de 9 Mai, zi cu triplă semnificație pentru poporul român,  Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene.

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov:

„9 Mai are o triplă semnificație pentru români: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene.

Important reper al  zilei de 9 mai a fost în anul 1877, când, Mihail Kogalniceanu, ministrul de externe al României, declara ruperea oricăror legături cu imperiul Otoman, proclamând independența de stat: „suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare„.

Tot astăzi, marcăm Ziua Victoriei Coaliţiei Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, care a însemnat o nouă etapă în istoria omenirii.

Totodată, ne bucurăm că putem celebra și Ziua Europei, că facem parte din marea familie europeană și avem convingerea că pe acest drum vom atinge standarde înalte de dezvoltare.

Să ne iubim țara și istoria, să ne prețuim valorile naționale și să le transmitem generațiilor viitoare.

La mulți ani, România!

La mulți ani, tulceni!

La mulți ani, Europa!”

Ceremonialul a cuprins acordarea onorului militar, intonarea Imnului Naţional al României și al Uniunii Europene, oficierea serviciului religios, alocuţiuni și depuneri de coroane la Monumentul Independenței.”