Ziua Națională a Contabilului Român

În data de 13 iulie 2021, la împlinirea unui secol de la momentul istoric al reglementării profesiei contabile în România, prefectul Marcel Ivanov a răspuns invitației Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), filiala Tulcea de a lua parte la cea de-a XVII-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român.

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov:
”În această zi deosebită – Ziua Națională a Contabilului Român, am onoarea să felicit toți specialiștii care activează în domeniul contabilității.
Meseria pe care ați ales-o nu este deloc ușoară. Cu siguranță întâlniți destul de des obstacole și dificultăți în buna desfășurare a profesiei, dar trebuie să fiți mândri, fiindcă prin munca dumneavoastră, contribuiți într-o bună măsură la dezvoltarea economiei țării și la prosperitatea întregii societăți.
Cu ocazia acestei zile vă aduc sincere felicitări, dorindu-vă mult succes în activitatea profesională, realizări majore, perseverență și optimism.
Prin profesionalism și dedicare contribuiți la dezvoltarea graduală și calitativă a sistemului contabil din România.”

Președintele Consiliului filialei CECCAR Tulcea, domnul Tudor Negrișan a acordat Instituției Prefectului – Județul Tulcea o diplomă și o plachetă aniversară în semn de considerație a relațiilor de colaborare interinstituțională pentru promovarea interesului public.

Anul acesta se împlinesc o sută de ani de la momentul la care a fost înființat, prin Decret Regal semnat de Regele Ferdinand I, organismul profesional CECCAR, numit inițial Corpul de Contabili Autorizați și Experți Contabili, în legea promovată de Grigore Trancu-Iași – ministrul muncii și ocrotirilor sociale la acea vreme.

Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de a recunoaște, în cadrul Topului membrilor CECCAR, rezultatele experților contabili, contabililor autorizați și societăților de expertiză contabilă și de contabilitate obținute în anul anterior, fiindu-le astfel apreciat aportul la dezvoltarea profesiei și al mediului antreprenorial, în interes public.