Galerie foto

Vernisajul expoziției de artă bisericească 𝐓𝐄𝐙𝐀𝐔𝐑 – 𝐄𝐏𝐈𝐒𝐂𝐎𝐏𝐈𝐀 𝐓𝐔𝐋𝐂𝐈𝐈-22.09.2022


Delegația Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne(LIBE) din Parlamentul European în Punctul de trecere a frontierei Isaccea-22.09.2022


A treia activitate desfășurată în vederea identificării nevoilor comunității și a problemelor existente la nivelul unităților administrativ teritoriale din județ a avut loc la Topolog.

Prefectul s-a întâlnit aici cu primarii și cu cetățenii din Topolog, Ciucurova, Slava Cercheză și Mihai Bravu.
„După cum am mai zis, fiecare zonă a județului nostru are particularitățile și problemele specifice. Consider că este necesar să ajung în cât mai multe localități din județ pentru a facilita accesul populației spre autoritățile locale, județene și chiar naționale. Cetățenii trebuie să știe că noi, autoritățile, suntem în slujba lor, lucru pe care trebuie să-l știe foarte bine și domnii primari. Comunitățile locale trebuie să se dezvolte, oamenii trebuie să fie sprijiniți și ascultați, iar noi suntem aici pentru ei ”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

În cadrul întâlnirii au fost abordate și aspecte precum:
– asistență de specialitate în legalitatea documentelor în cadrul investițiilor și a proiectelor europene
– necesitatea asistenților medicali comunitari
– aspecte legate de fondul funciar,
– măsurile generale de gestionare a situațiilor de urgență.

 


Început de an școlar pentru elevii Deltei: Mila 23, Chilia Veche și Periprava

Pentru vizualizarea mai multor imagini de la eveniment vă invităm să consultați pagina de facebook a instituției aici


Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu a participat astăzi, 14 august, la ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari din cadrul festivităților prilejuite de Zilele Marinei Române.

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu: ”Suntem astăzi aici pentru a omagia eroii marinari. Să cinstim memoria eroilor marinari cu credință, să înțelegem că poporul fără memorie este sortit unui viitor sumbru, iar pentru un destin național așa cum ni-l dorim, eroii trebuie să rămână în amintirea colectivă! Cinste și respect eroilor marinari!”

Evenimentul s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor din municipiu și a fost încheiat cu defilarea gărzii de onoare.


Luni, 08 august 2022, prefectul Alexandru Dan Munteanu a luat parte la deschiderea celei de-a XXVIII-a ediții a Festivalului Concurs Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”.

„Am trecut pe lângă dumneavoastră, spectatorii, când veneam spre deschidere și v-am văzut bucuria din ochi, aceeași bucurie am văzut-o și în ochii artiștilor. Este limpede că Festivalul ne-a lipsit și nu-mi rămâne decât să vă invit să-l savurăm din plin. Felicit organizatorii, îl felicit în special pe domnul Coman pentru că el a pus Tulcea, pe harta folclorului mondial. Succes participanților!”, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Timp de patru zile, ansambluri din șase țări și 12 județe vor oferi publicului prezent un grandios periplu folcloric.


Programul Muzicii Militare a Forțelor Navale a debutat astăzi în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea.

Prin acest concert Marinarii militari, împreună cu formația muzicală a Diviziei 101 Aeropurtate a S.U.A, cantonată la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, au dat startul momentelor artistice dedicate celei de-a 120-a aniversare a Zilei Marinei Române.

Sărbătorită pentru prima dată în 15 august 1902, la bordul crucişătorului Elisabeta, Ziua Marinei Române a ajuns anul acesta la cea de-a 120-a aniversare, dezvoltându-se de la an la an prin îmbinarea elementelor tradiționale marinăreşti cu aspectele diferitelor etape de dezvoltare ale Marinei Militare.

Programul Muzicii Militare a Forțelor Navale va continua cu concerte susținute în Mangalia, Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Mamaia.


Ziua Imnului Național, 29 iulie 2022


În cadrul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Dunării, Instituția Prefectului – Județul Tulcea a desfășurat, astăzi, activitatea „Poveste pentru copiii Dunării!”

În cadrul activității, un grup de 14 copii din Delta Dunării (Mila 23) au vizitat șantierul naval VARD TULCEA, Centrul Muzeal Ecoturistic „Delta Dunării” și s-au bucurat de un atelier de creație la Casa Avramide din municipiul Tulcea.

Activitățile pregătite de Instituția Prefectului – Județul Tulcea pentru a marca Ziua Internațională a Dunării au debutat ieri cu ședința extraordinară a comisiilor și comitetelor reunite- Colegiul Prefectural, Comisia de Dialog Social și Comitetul de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

 


Ședinta Colegiului Prefectural, 28 iunie 2022


Un secol de povață, demnitate și onoare! La mulți ani, Gheorghe Neacșu!

Veteranul de război Gheorghe Neacșu din Garvăn, comuna Jijila, județul Tulcea a împlinit astăzi venerabila vârstă de 100 de ani (născut în 21 iunie 1922).

Pentru a-l serba cum se cuvine, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu i-a trecut pragul casei exprimându-și recunoștința și aprecierea pentru tot ceea ce a sacrificat pe câmpurile de luptă, în numele României.

„Sunt profund emoționat să vă strâng astăzi mâna, să vă felicit pentru tot sacrificiul și efortul depus în slujba țării. Onoare, respect și considerație din partea mea și a tuturor celor care astăzi trăiesc într-o țară liberă” a spus prefectul Alexandru Dan Munteanu.

În semn de recunoștință, prefectul i-a înmânat domnului Neacșu o plachetă aniversară.


Întâlnirea reprezentanților instituțiilor publice cu abilități de control și reprezentanții HORECA, 3 iunie 2022


Ziua Eroilor, 2 iunie 2022


Activități organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie 2022


Ședința Colegiului Prefectural, 31 mai 2022


Duminică, 29 mai 2022, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a participat la slujba de sfinţire a noului sediu al Primăriei Comunei Valea Nucarilor, la invitația primarului Maria Lența. Cu acest prilej, Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit slujba de sfințire a noului sediu.


Lansarea romanului „Orașul ascuns” al autorului tulcean Geo Naum – 19 mai 2022


Întâlnirea „Mediul de afaceri tulcean în contextul geopolitic actual” – 18 mai 2022


Festivalul „Unitate în diversitatea europeană” desfășurat la Casa Avramide în data de 9 mai 2022


9 mai: Ziua Independenței, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în Cel De-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene
Cu ocazia triplei sărbători, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a participat la festivitățile care au avut loc începând cu ora 10.00, la „Monumentul Independenței” din municipiul Tulcea.


La nivelul Uniunii Europene, anul 2022 este declarat „Anul European al Tineretului”. La inițiativa Fundației Naționale pentru Tineret, prin intermediul Fundației Județene pentru Tineret Tulcea, se lansează proiectul „Primar/Președinte/Prefect pentru o zi”.


Participare la ceremonialul militar religios dedicat ”Zilei Veteranilor de Război” – vineri, 29 aprilie 2022

 


Ședința Colegiul Prefectural – 18 aprilie 2022


Vizita echipei mixte România – SUA în județul Tulcea – 12-14 aprilie 2022


Târgului Educațional „Student #UDJG” organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – 14 aprilie 2022


Vizita ES Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania și a ES Laurence Auer, Ambasadoare Republicii Franceze în SPF Isaccea – 12 aprilie 2022


Întrevedere cu reprezentanții Asociației de Sprijin a Copiilor și Tinerilor cu Dizabilități Fizice Tulcea – 09 aprilie 2022


Întâlnire cu delegația franceză a Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Forțe Armate a Senatului Franței – 06 aprilie 2022


Prefectul Alexandru Dan Munteanu a participat vineri, 25 martie 2022, în Sala de festivități a Bibliotecii Județene ”Panait Cerna” din Tulcea, la evenimentul „In memoriam Panait Cerna” (26 august – 26 martie1913) – 109 ani fără el”.

„În contextul actual avem nevoie mai mult ca oricând de cultură, de poezie, de momente de respiro care să ne readucă aminte de umanitate. Și din motive personale am venit cu emoție și cu mare plăcere la acest eveniment. Am în bibliotecă, încă din copilărie, o carte cu o valoare sentimentală deosebită: „Panait Cerna viața și opera”. Este o carte scrisă și publicată în 1974 de profesorul Aurel Munteanu, bunicul meu. Le mulțumesc organizatorilor și participanților și sper că ne vom revedea la cât mai multe evenimente similare” a spus prefectul Alexandru Dan Munteanu.
Evenimentul a fost organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea și Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea, la comemorarea a 109 ani de la trecerea în neființă a poetului născut în localitatea Cerna.


Vizita Majestății Sale Principesa Margareta la Baza de operații constituită în SPF Isaccea – 17 martie 2022