Galerie foto

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a luat parte la ceremonialul militar și religios desfășurat în localitatea Victoria, comuna Nufăru, cu prilejul dezvelirii unui monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial și celor din Al Doilea Război Mondial.

Prefectul Alexandru Dan Munteanu: „Felicit această inițiativă de a edifica un astfel de monument închinat celor care au luptat pentru Patrie. Este important să reținem faptul că noi ne aflăm astăzi aici datorită celor care s-au luptat pe câmpul de bătălie.”

În finalul discursului, prefectul Alexandru Dan Munteanu a dat citire tuturor numelor inscripționate pe placa de la baza monumentului, în semn de apreciere și recunoștință pentru sacrificiul bravilor noștri eroi.


Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a luat parte la slujba săvârșită cu prilejul hramului bisericii „Sfântul Mucenic Dimitrie” din parohia Topolog II.

                        +     


101 ani de cinste, demnitate și onoare!
La mulți ani, FLOREA STOIAN!
Veteranul de război FLOREA STOIAN, din municipiul Tulcea a ajuns la venerabila vârstă de 101 de ani.
Subprefectul județului Tulcea, Timur Memet, alături de comandorul (r) Eusebiu Lădaru, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război – filiala Tulcea, i-au trecut pragul casei exprimându-și recunoștința și aprecierea pentru tot ceea ce a sacrificat în numele României.

             


Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, și subprefectul, Timur Memet, au participat astăzi, 25 octombrie, la ceremonialul militar și religios dedicate Zilei Armatei Române.
În cadrul ceremonialului, Prefectul a transmis, publicului prezent, mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Armatei Române:
„Ziua Armatei Române, pe care o sărbătorim astăzi, este un omagiu adus peste timp tuturor eroilor căzuți în luptă pentru apărarea pământului românesc. Acum, avem cel mai bun prilej de a le mulțumi generațiilor de astăzi de militari ai României, în care ne punem toată încrederea pentru apărarea țării sau ne reprezintă cu cinste în misiuni și diferite teatre de operații din lume sub egida Alianței Nord-Atlantice, ONU sau a Uniunii Europene.
Profesionalism, responsabilitate, onoare, curaj și dăruire – acesta este profilul militarilor din Armata Română, confirmat de aprecierile primite constant din partea partenerilor și aliaților internaționali. Faptul că, anul acesta, raportul Global Firepower a urcat România în clasamentul celor mai puternice forțe militare ale lumii, poziționând-o ca cea de-a 11-a forță militară a Uniunii Europene și a 14-a a NATO, confirmă plus-valoarea pe care au adus-o Armatei Române cei peste 18 ani de apartenență la Alianța Nord-Atlantică și procesul continuu de modernizare demarat de atunci.
Importanța capacității defensive este mai evidentă ca oricând în această perioadă, în care agresiunea militară iresponsabilă a Rusiei asupra Ucrainei amenință securitatea în regiune și chiar a întregii lumi. Ținând cont de contextul acesta, pregătirea și înzestrarea Armatei Române reprezintă în continuare direcții-cheie, pentru a întări capacitatea de apărare a țării noastre și pentru a răspunde exigențelor și provocărilor geostrategice ca stat de frontieră externă a comunității euro-atlantice.
După începerea războiului din Ucraina a fost luată o decizie importantă în acest sens, de a crește de la 2 la 2,5% din PIB alocarea pentru apărare, cu un aport considerabil pentru înzestrarea cu echipamente și tehnică militară modernă a Armatei României, precum și reprioritizarea unor programe de înzestrare. Avem în desfășurare, la ora actuală, mai multe programe de modernizare a echipamentelor din dotare și de înzestrare cu avioane multi-rol, cu sisteme și echipamente moderne defensive, sisteme radar, precum și echipamente de decontaminare și protecție individuală colectivă.
Conceptul de armată profesionistă în jurul căruia este gândit domeniul apărării presupune deopotrivă personal profesionist, specializat la standarde de ultimă generație, iar militarii români demonstrează cu fiecare misiune nivelul înalt de pregătire. Vă mulțumim pentru seriozitatea cu care vă faceți datoria. Pe lângă corpul de militari profesioniști activi la nivel național, avem numeroși militari detașați în misiuni NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție.
Armata Română se bucură în continuare de încredere în rândul cetățenilor, iar acest lucru ne încurajează în demersurile pe care le facem pentru a asigura și o rezervă operațională de oameni pregătiți, prin recrutarea de rezervişti voluntari şi prin stagiul militar voluntar.
Din experiența acumulată ca ministru al Apărării și cadru militar, cunoscând nivelul înalt de pregătire al foștilor mei colegi, am toată încrederea în capacitatea Armatei Române de a răspunde exigențelor defensive și de securitate actuale. Îi apreciez în continuare și le mulțumesc pentru seriozitatea cu care își fac datoria pentru a crește nivelul de apărare al țării, inclusiv cu sprijinul celor circa 5000 de militari străini detașați în România în cadrul Grupului de Luptă al NATO în România, al detașamentelor americane prezente în țara noastră, al comandamentelor NATO din România, precum și al unor exerciții comune și al misiunii de poliție aeriană.
În egală măsură, îmi exprim respectul față de militarii răniți în misiuni, a căror putere de a merge mai departe indiferent de obstacole este emoționantă și o adevărată lecție de viață.
La Mulți Ani Armatei Române!
La Mulți Ani militarilor români și întregului personal al Armatei!”
Evenimentul s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor din municipiu și a fost încheiat cu defilarea gărzii de onoare.


99 de ani de cinste, demnitate și onoare!

La mulți ani, ION TROFIM!

Veteranul de război Ion Trofim din Turda, comuna Mihai Bravu, județul Tulcea a ajuns la venerabila vârstă de 99 de ani.

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu i-a trecut pragul casei exprimându-și recunoștința și aprecierea pentru tot ceea ce a sacrificat în numele României.

„Este o onoare pentru mine să vă strâng mâna, să vă felicit pentru tot efortul și sacrificiul depus în slujba patriei. Să nu-i uităm niciodată pe cei ce au luptat ca noi să fim liberi. Respect, onoare și considerație!”, a spus prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Ion Trofim s-a născut la 18 octombrie 1923.


Duminică, 09.10.2022, prefectul Alexandru Dan Munteanu a participat la evenimentele dedicate „Zilei Naționale a Holocaustului”.

„Poporul evreu are un rol excepțional în geneza conștiinței istoriei, pentru că în destinul său istoric se simte mărturisirea destinului său dumnezeiesc.
Supraviețuirea și rezistența poporului în parcursul sumbru al istoriei sale, continuitatea existenței sale ca unul din cele mai vechi popoare ale lumii, în condiții vitrege, dovedesc fundamentele sale deosebite, după cum spuneam mai devreme. Primiți omagiul nostru pentru victimele Holocaustului. Sa ne amintim de ei astăzi și în toate celelalte zile”, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Evenimentul a fost organizat de Comunitatea Evreilor din Tulcea și s-a desfășurat la Templul Israelit.

 


Ceremonia de depunere a jurământului de către noul subprefect Terci Corina Geanina – 03.10.2022

 


1 OCTOMBRIE – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

 


Proiectul Erasmus+ Help Me! – 28.09.2022


Vernisajul expoziției de artă bisericească 𝐓𝐄𝐙𝐀𝐔𝐑 – 𝐄𝐏𝐈𝐒𝐂𝐎𝐏𝐈𝐀 𝐓𝐔𝐋𝐂𝐈𝐈 – 22.09.2022


Delegația Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne(LIBE) din Parlamentul European în Punctul de trecere a frontierei Isaccea – 22.09.2022


A treia activitate desfășurată în vederea identificării nevoilor comunității și a problemelor existente la nivelul unităților administrativ teritoriale din județ a avut loc la Topolog.

Prefectul s-a întâlnit aici cu primarii și cu cetățenii din Topolog, Ciucurova, Slava Cercheză și Mihai Bravu.
„După cum am mai zis, fiecare zonă a județului nostru are particularitățile și problemele specifice. Consider că este necesar să ajung în cât mai multe localități din județ pentru a facilita accesul populației spre autoritățile locale, județene și chiar naționale. Cetățenii trebuie să știe că noi, autoritățile, suntem în slujba lor, lucru pe care trebuie să-l știe foarte bine și domnii primari. Comunitățile locale trebuie să se dezvolte, oamenii trebuie să fie sprijiniți și ascultați, iar noi suntem aici pentru ei ”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

În cadrul întâlnirii au fost abordate și aspecte precum:
– asistență de specialitate în legalitatea documentelor în cadrul investițiilor și a proiectelor europene
– necesitatea asistenților medicali comunitari
– aspecte legate de fondul funciar,
– măsurile generale de gestionare a situațiilor de urgență.

 


Început de an școlar pentru elevii Deltei: Mila 23, Chilia Veche și Periprava

Pentru vizualizarea mai multor imagini de la eveniment vă invităm să consultați pagina de facebook a instituției aici


Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu a participat astăzi, 14 august, la ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari din cadrul festivităților prilejuite de Zilele Marinei Române.

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu: ”Suntem astăzi aici pentru a omagia eroii marinari. Să cinstim memoria eroilor marinari cu credință, să înțelegem că poporul fără memorie este sortit unui viitor sumbru, iar pentru un destin național așa cum ni-l dorim, eroii trebuie să rămână în amintirea colectivă! Cinste și respect eroilor marinari!”

Evenimentul s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor din municipiu și a fost încheiat cu defilarea gărzii de onoare.


Luni, 08 august 2022, prefectul Alexandru Dan Munteanu a luat parte la deschiderea celei de-a XXVIII-a ediții a Festivalului Concurs Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”.

„Am trecut pe lângă dumneavoastră, spectatorii, când veneam spre deschidere și v-am văzut bucuria din ochi, aceeași bucurie am văzut-o și în ochii artiștilor. Este limpede că Festivalul ne-a lipsit și nu-mi rămâne decât să vă invit să-l savurăm din plin. Felicit organizatorii, îl felicit în special pe domnul Coman pentru că el a pus Tulcea, pe harta folclorului mondial. Succes participanților!”, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Timp de patru zile, ansambluri din șase țări și 12 județe vor oferi publicului prezent un grandios periplu folcloric.


Programul Muzicii Militare a Forțelor Navale a debutat astăzi în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea.

Prin acest concert Marinarii militari, împreună cu formația muzicală a Diviziei 101 Aeropurtate a S.U.A, cantonată la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, au dat startul momentelor artistice dedicate celei de-a 120-a aniversare a Zilei Marinei Române.

Sărbătorită pentru prima dată în 15 august 1902, la bordul crucişătorului Elisabeta, Ziua Marinei Române a ajuns anul acesta la cea de-a 120-a aniversare, dezvoltându-se de la an la an prin îmbinarea elementelor tradiționale marinăreşti cu aspectele diferitelor etape de dezvoltare ale Marinei Militare.

Programul Muzicii Militare a Forțelor Navale va continua cu concerte susținute în Mangalia, Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Mamaia.


Ziua Imnului Național, 29 iulie 2022


În cadrul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Dunării, Instituția Prefectului – Județul Tulcea a desfășurat, astăzi, activitatea „Poveste pentru copiii Dunării!”

În cadrul activității, un grup de 14 copii din Delta Dunării (Mila 23) au vizitat șantierul naval VARD TULCEA, Centrul Muzeal Ecoturistic „Delta Dunării” și s-au bucurat de un atelier de creație la Casa Avramide din municipiul Tulcea.

Activitățile pregătite de Instituția Prefectului – Județul Tulcea pentru a marca Ziua Internațională a Dunării au debutat ieri cu ședința extraordinară a comisiilor și comitetelor reunite- Colegiul Prefectural, Comisia de Dialog Social și Comitetul de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

 


Ședinta Colegiului Prefectural, 28 iunie 2022


Un secol de povață, demnitate și onoare! La mulți ani, Gheorghe Neacșu!

Veteranul de război Gheorghe Neacșu din Garvăn, comuna Jijila, județul Tulcea a împlinit astăzi venerabila vârstă de 100 de ani (născut în 21 iunie 1922).

Pentru a-l serba cum se cuvine, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu i-a trecut pragul casei exprimându-și recunoștința și aprecierea pentru tot ceea ce a sacrificat pe câmpurile de luptă, în numele României.

„Sunt profund emoționat să vă strâng astăzi mâna, să vă felicit pentru tot sacrificiul și efortul depus în slujba țării. Onoare, respect și considerație din partea mea și a tuturor celor care astăzi trăiesc într-o țară liberă” a spus prefectul Alexandru Dan Munteanu.

În semn de recunoștință, prefectul i-a înmânat domnului Neacșu o plachetă aniversară.