Galerie foto

Astăzi, 02 februarie, prefectul Alexandru Dan MUNTEANU a participat la festivitatea dedicată sărbătoririi a 65 de ani de la înființarea DIVIZIONULUI 88 VEDETE FLUVIALE ”Amiral GHEORGHE SANDU”, care s-a desfășurat la Sala de festivități ”Mihail Kogălniceanu” a Consiliului Județean Tulcea.

Cu acest prilej, comandorul Antoanel-Marian VĂTĂMANU i-a înmânat prefectului o diplomă și o plachetă aniversară.


Școala Altfel la Instituția Prefectului – Județul Tulcea. Comunicat de presă – aici


Luni, 29 ianuarie 2024, prefectul Alexandru Dan MUNTEANU a prezidat ședința de lucru cu primarii și secretarii generali ai Unităţilor Administrativ Teritoriale din judeţul Tulcea, care a avut ca scop îmbunătăţirea actului administrativ. Comunicat de presă – aici


Un secol de demnitate și onoare! Alexandru Stanciu!

Astăzi, 30 decembrie 2023, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu a trecut pragul casei domnului Alexandru STANCIU, veteran de război, din Turcoaia, pentru a-l felicita cu prilejul împlinirii a 100 de ani!

”Mă bucur că am acestă onoare și mărturisesc faptul că sunt emoționat! Cu prilejul centenarului mă înclin în fața veteranului nostru, îmi exprim recunoștința, respectul și întreaga mea prețuire pentru un om căruia, cu toții, îi datorăm atât de multe!

Ani împliniți, pace și liniște!”


Instituția Prefectului – Județul Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea, au organizat un ceremonial militar și religios dedicat sărbătoririi Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății la Monumentul Eroilor Revoluției din municipiul Tulcea.

Prefectul Alexandru Dan Munteanu a participat la manifestare, a depus o coroană și a transmis prețuirea și recunoștința sa eroilor care s-au jertfit pentru libertatea noastră.


Marți, 12 decembrie, prefectul Alexandru Dan Munteanu a avut o întâlnire cu domnul Drew Beck, consilier în relațiile cu autoritățile civile române al Comandamentului pentru Europa și Africa al Armatei Statelor Unite ale Americii. Comunicat de presă – aici

                     


Prefectul Alexandru Dan Munteanu participă, alături de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, la cea de-a șasea întâlnire a grupului de lucru SUA – România – Ucraina – Comisia Europeană – Republica Moldova. Comunicat de presă – aici


Marți, 05.12.2023, cu începere de la ora 10:00, prefectul Alexandru Dan Munteanu a condus ședința Colegiului Prefectural. Comunicat de presă – aici


În urma sesizării despre situația de urgență care afectează 5 gospodării și o porțiune din DJ 222, fisuri în pereții unora dintre case, pericolul prăbușirii carosabilului din cauza infiltrațiilor, prefectul Alexandru Dan Munteanu s-a deplasat în localitatea Sarichioi unde, împreună cu inspectorul șef al I.S.U. Tulcea, Daniel Petrov, primarul comunei Sarichioi Finoghen Vitali Cristian și viceprimarul Florin Costache, au constatat modul în care au fost luate măsurile cu caracter operativ la nivelul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sarichioi.

Pentru evaluarea situației de urgență în vederea adoptării celor mai eficiente măsuri de eliminare a stării de pericol prefectul a constituit o comisie căreia i-a solicitat deplasarea de urgență la fața locului. Vom reveni cu detalii în funcție de evoluția situației.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL TULCEA


La mulți ani, România!

La mulți ani, români!

Cu prilejul Zilei Naționale a României, prefectul Alexandru Dan Munteanu a participat la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane la Cimitirul Eroilor și la parada militară cu efective și tehnică militară din cadrul structurilor militare a județului Tulcea.


În data de 16 noiembrie 2023, prefectul Alexandru Dan Munteanu a mers, din nou, în Delta Dunării, pentru a afla de la oameni problemele cu care se confruntă.

Înainte de a ajunge la sediul primăriei din C.A. Rosetti, prefectul însoțit de primarul Antonel Pocora a vizitat școlile din Letea și C.A. Rosetti unde a discutat cu elevii și cadrele didactice despre nevoile acestora.

Ulterior, în cadrul discuțiilor purtate cu primarul comunei, membri ai consiliului local și reprezentanți ai comunității locale au fost analizate și următoarele probleme:

– starea precară a drumului Cardon – Sulina;

– calitatea slabă a semnalului pentru telefonie mobilă;

– disfuncționalitățile temporare ale rețelei de alimentare cu energie electrică,

– stadiul proiectului de alimentare cu apă la C.A. Rosetti;

– colmatarea canalului Sfiștofca de la mânăstirea Buna Vestire până la podul Cardon.


Acum 145 de ani, pe data de 14 noiembrie 1878, Dobrogea reintra oficial în componența statului român modern.

Astfel, românii sărbătoresc, astăzi, cea mai frumoasă provincie din România: Dobrogea, tărâmul dintre Dunăre și Marea Neagră, un fabulos spațiu geografic și spiritual!

Prefectul Alexandru dan Munteanu a participat la ceremonialul militar și religios dedicat acestui eveniment la Monumentul Independenței din municipiul Tulcea, a depus o coroană și a transmis prețuirea și recunoștința sa.

La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani fericiți, dobrogeni!


Audiențe la Peceneaga. Comunicat de presă – aici


Audiențe Ostrov. Comunicat de presă – aici

 


25 octombrie Ziua Armatei Române !

Instituția Prefectului – Județul Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea au organizat un ceremonial militar și religios dedicat acestui eveniment la Monumentul Independenței din municipiul Tulcea.

Prefectul Alexandru Dan Munteanu a depus o coroană și a transmis prețuirea și recunoștința sa.

La mulți ani Armatei Române !

La mulți ani militarilor români !


Astăzi, 18 octombrie 2023, prefectul Alexandru Dan MUNTEANU, împreună cu comunitatea din localitatea Turda l-au omagiat pe Ion TROFIM, care a împlinit 100 de ani!

“Mă simt onorat și emoționat din simplul motiv că sunteți un om excepțional, iar ceea ce ați făcut pentru noi trebuie respectat, cinstit și omagiat!

Astăzi observând ce se întâmplă în lume, înțelegem ce înseamnă un veteran de război, un militar, un om care a luptat pentru patrie, pentru noi.

Conflictele din diferite zone ale lumii ne fac să înțelegem, acum mai mult ca niciodată, rolul armatei și al celor care s-au jertfit pentru independența, întregirea și libertatea României!

La mulți ani fericiți! Respect, onoare și considerație!” a spus prefectul Alexandru Dan MUNTEANU

Sergentul (rtr.) Ion TROFIM s-a născut în loc. Niculițel pe 18 octombrie 1923 și în prezent are domiciliul în loc. Turda, com. Mihai Bravu, jud. Tulcea. A participat în al doilea război mondial cu Regimentul 33 Infanterie, având gradul de caporal și funcția de trăgător mitralieră, în zona Cehoslovacia pe frontul de Vest, de la 23.08.1944 până la 09.05.1945. A fost înaintat în gradul de sergent și decorat cu medalia „Bărbăție și credință” prin O.Z. 900/1945. După război, a lucrat, în cea mai mare parte a timpului până la pensie, ca artificier și paznic la Cariera Zebil. În prezent se numără printre ultimii 3 veterani ai județului Tulcea.


Subprefectul județului Tulcea, dl Timur MEMET, a primit azi delegația alcătuită din ofițeri proveniți din Franța, Maroc, Benin, Madagascar, Italia, Camerun, Ucraina, Republica Moldova și România, participanți la Cursul Superior Internațional ediția a XXI-a. Membrii delegației sunt prezenți în județul Tulcea în vizită de studiu și documentare, care include și prezentarea relației între structurile aparținând Ministerului Afacerilor Interne.


Azi 06 octombrie 2023, începând cu ora 10.00, la sala ”Mihail Kogălniceanu”, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu a continuat seria acțiunilor de sprijinire a comunităților, agenților economici și a administrațiilor locale organizând o dezbatere cu tema ”IMPACTUL CONTEXTULUI GEOPOLITIC ACTUAL ASUPRA TURISMULUI ȘI PESCUITULUI ÎN DELTA DUNĂRII”