Galerie foto

Astăzi s-a desfășurat a II-a ediție a proiectului „Primar/ Președinte/ Prefect pentru o zi”.

În cadrul proiectului inițiat de Fundația Națională pentru Tineret, prin intermediul Fundației Județene pentru Tineret Tulcea, tinerii dintr-o comunitate au ocazia să participe la activitățile unei zile obișnuite de lucru a unui reprezentant local (Prefect, Președinte Consiliul Județean, Primar).

Pentru a îndeplini funcția de Prefect pentru o zi a fost selecționat tânărul Andrei Alin Anghel, student în anul întâi la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Tânărul student a avut posibilitatea de a cunoaște în detaliu activitatea desfășurată în cadrul Instituției Prefectului – Județul Tulcea pe parcursul unei zile.

Prefectul Alexandru Dan Munteanu i-a adus la cunoștință atribuțiile prefectului în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu. Totodată „prefectul” Andrei Alin Anghel a purtat discuții cu șefii de servicii din cadrul Instituției Prefectului având posibilitatea să descopere activitățile specifice.

”Este de apreciat faptul că tinerii își doresc să descopere activitatea din cadrul instituțiilor publice. Astăzi am avut bucuria să cunosc un tânăr inteligent, implicat și pregătit să învețe lucruri noi. Îi doresc lui Andrei mult succes, iar ușa Instituției pe care o reprezint este mereu deschisă tinerilor”, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

La finalul zilei, în urma experienței acumulate în calitate de Prefect pentru o zi, tânărul a prezentat propriile puncte de vedere cu privire la activitatea Instituției Prefectului – Județul Tulcea.

„Ziua de astăzi a fost una foarte interesantă. Am venit aici cu multe nelămuriri, pe care pot să spun că acum, la final de zi, le am clarificate. Toate aceste noutăți pe care le-am învățat astăzi îmi vor fi de folos, iar experiența de astăzi a fost o oportunitate pentru mine. Recomand tuturor tinerilor să încerce această experiență și să se înscrie în proiect. Pot spune că ziua de astăzi a fost o experiență de neegalat. Vă mulțumesc!” a declarat Andrei Alin Anghel – Prefect pentru o zi.

În acest an, la cea de-a doua ediție, proiectul s-a desfășurat în 10 județe din întreaga țară, fiind implicați 72 tineri, care au petrecut Ziua Națională a Tineretului alături de aleși locali.


Joi, 23 martie 2023, de la ora 10:00, la Sala „Mediatecă” a Bibliotecii Județene „Panait Cerna” s-au desfășurat lucrările Adunării Generale a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere – Filiala Tulcea.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată analiza activității filialei pe anul 2022.

Prefectul Alexandru Dan Munteanu:

„Sunt onorat să vă fiu astăzi alături și să vă transmit toată aprecierea și respectul nostru pentru activitatea dumneavoastră. Vin cu drag la evenimentele dumneavoastră și îmi face o deosebită plăcere să vă fiu aproape. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut de-a lungul anilor și vă asigur de tot sprijinul instituției pe care o reprezint.”

Conducerea Instituției Prefectului a răspuns, astfel, invitației A.N.C.M.R.R. „Contraamiral Iacob Bălan“ Tulcea, reprezentată de președintele acesteia, comandor (r.) Ion Zaharia.


Astăzi, cu începere de la ora 11:00, la sala de ședințe „Mihail Kogălniceanu” a fost prezentat Raportul de evaluare a activității desfășurate de Instituția Prefectului – Județul Tulcea în anul 2022.

La eveniment au luat parte oficialități locale și județene, deputați tulceni, membrii comisiei Colegiului Prefectural, Comisiei de Dialog Social, Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, dar și personalul Instituției Prefectului.

În deschiderea evenimentului, prefectul a subliniat importanța colaborării interinstituționale în obținerea unor rezultate pozitive.

„Ne aflăm astăzi la un moment de bilanț al Instituției Prefectului. Am fi putut desfășura prezentarea acestui raport mai devreme, dar am vrut să fie un moment liniștit, în care să ne întâlnim cu toții, în care să am ocazia să vă mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru toată colaborarea de anul trecut. Nu a fost un an ușor, am avut situații nemaiîntâlnite, criza refugiaților, pandemia, invazia de lăcuste și multe alte situații în care prin colaborare și implicare am reușit să găsim cele mai bune soluții. Ne-am atins într-o mare măsură obiectivele și vreau să vă asigur că și în anul 2023 vom face tot ce ține de noi ca lucrurile să funcționeze bine”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

În cadrul evenimentului șefii de servicii au prezentat activitatea pe care fiecare compartiment a desfășurat-o în anul 2022.

Raport 2022 – aici


De Ziua Națională a Lecturii, prefectul Alexandru Dan Munteanu le-a citit povești elevilor și preșcolarilor de la Școala Gimnazială Dorobanțu.

Elevii clasei a II-a, ai clasei pregătitoare, dar și preșcolarii din grupele „Iepurașilor“ și „Piticilor“ de la Școala Gimnazială Dorobanțu au avut parte de o oră de lectură susținută de prefectul județului Tulcea.

„Am ales ca astăzi, de Ziua Națională a Lecturii, să citesc o poveste copilașilor de la Dorobanțu. Emoție, bucurie, inocență și bunătate sunt cuvintele care descriu cel mai bine trăirile pe care le-am văzut astăzi pe chipul lor. Sunt copii inteligenți, care merită toată implicarea noastră, a autorităților pentru a le oferi acces liber la o educație de calitate”, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Petre Daea, vizită fulger la Instituția Prefectului – Județul Tulcea

În cursul dimineții, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a primit vizita domnului Petre Daea, Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale.

„Astăzi am avut parte de vizita domnului ministru Daea, la Instituția Prefectului. Am profitat de prezența domniei sale și i-am vorbit despre problemele fermierilor din județul Tulcea. Lipsa irigațiilor este o problemă stringentă la noi în județ și se fac demersuri pentru rezolvarea ei. Domnul ministru ne-a asigurat de toată susținerea domniei sale, iar noi vom face toate eforturile pentru a avea cele mai bune rezultate”, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

După vizita de la Prefectură, ministrul Daea, alături de prefectul Alexandru Dan Munteanu, a făcut o vizită producătorilor și comercianților din Piața Nouă Tulcea.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a aflat la Tulcea în cadrul unor ședințe de lucru desfășurate la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Tulcea.


După 31 de ani de muncă, doamna Natalia Ilie, șefa Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Tulcea, a ieșit la pensie.

Astăzi, în cadrul Instituției Prefectului a avut loc un moment festiv prin care s-a marcat încetarea raporturilor de serviciu, cu drept la pensie a doamnei Comisar șef de poliție, Natalia Ilie, șef Serviciu Public Comunitar de Pașapoarte Tulcea.

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu: „Vă felicit și vă mulțumesc pentru toată activitatea pe care ați desfășurat-o până acum. Vă doresc multă sănătate și să vă bucurați de pensie cât mai mulți ani!”

„Vreau să mulțumesc conducerii Prefecturii și întregului colectiv din această instituție pentru grija, îndrumarea și încrederea acordate de-a lungul anilor. Colectivului din cadrul Serviciului de Pașapoarte îi doresc putere de muncă, realizarea tuturor obiectivelor și servicii de calitate în folosul cetățenilor. Dragi colegi, după cei 31 de ani de bună colaborare o să-mi lipsiți!”, a transmis doamna Natalia Ilie.

Natalia Ilie, încadrată în Ministerul Afacerilor Interne la data de 26.07.1990 (după terminarea Școlii de ofițeri activi – București), a terminat Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ în anul 1993 și lucrează la Serviciul de Pașapoarte din luna august 1992. La data de 01.03.2017 a devenit șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Tulcea, în urma promovării examenului organizat de Direcția Generală de Pașapoarte.

Până la organizarea unui concurs de ocupare a funcției de conducere, interimatul la conducerea Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Tulcea va fi asigurat de Comisar şef de poliţie Carolina Pușcașu.


Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a luat parte la ceremonialul militar și religios desfășurat în localitatea Victoria, comuna Nufăru, cu prilejul dezvelirii unui monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial și celor din Al Doilea Război Mondial.

Prefectul Alexandru Dan Munteanu: „Felicit această inițiativă de a edifica un astfel de monument închinat celor care au luptat pentru Patrie. Este important să reținem faptul că noi ne aflăm astăzi aici datorită celor care s-au luptat pe câmpul de bătălie.”

În finalul discursului, prefectul Alexandru Dan Munteanu a dat citire tuturor numelor inscripționate pe placa de la baza monumentului, în semn de apreciere și recunoștință pentru sacrificiul bravilor noștri eroi.


Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a luat parte la slujba săvârșită cu prilejul hramului bisericii „Sfântul Mucenic Dimitrie” din parohia Topolog II.

                        +     


101 ani de cinste, demnitate și onoare!
La mulți ani, FLOREA STOIAN!
Veteranul de război FLOREA STOIAN, din municipiul Tulcea a ajuns la venerabila vârstă de 101 de ani.
Subprefectul județului Tulcea, Timur Memet, alături de comandorul (r) Eusebiu Lădaru, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război – filiala Tulcea, i-au trecut pragul casei exprimându-și recunoștința și aprecierea pentru tot ceea ce a sacrificat în numele României.