Ședința Colegiului Prefectural – 27.05.2021

Astăzi, prefectul Marcel Ivanov și subprefect Carmen Caloianu au prezidat ședința Colegiului Prefectural al Județului Tulcea.

Ordinea de zi a întâlnirii:

  1. Informare privind rezultatul acțiunilor de control suplimentar și măsurile întreprinse în perioada Sărbătorilor Pascale.

Au prezentat:

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea

Direcția de Sănătate Publică Tulcea

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Tulcea

Conform informărilor făcute de reprezentanții instituțiilor menționate, în perioada Sărbătorilor Pascale, specificul activităților desfășurate în spațiul public a fost determinat de evoluția răspândirii virusului SARS-Cov-2 și au fost dispuse o serie de măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii acestuia.

  1. Implementarea legislației privind siturile potențial contaminate la nivelul județului Tulcea.

Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea a prezentat:

  • La nivelul județului Tulcea nu au fost identificate noi situri contaminate conform prevederilor legale în vigoare.
  1. Informarea cu privire la situația șomajului în județul Tulcea și a locurilor de muncă oferite de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea.

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea a prezentat:

  • Numărul total de șomeri la nivelul județului Tulcea este de 2.801 (raportat la zi), generând o rată a șomajului de 3,38% – în creștere față de aceeași lună a anului trecut;
  • Numărul locurilor de muncă vacante înregistrate astăzi la AJOFM este de 387, dintre care 11 fiind posturi pentru persoanele cu studii superioare.