Veteranul Ion Trofim

Astăzi, 18 octombrie 2023, prefectul Alexandru Dan MUNTEANU, împreună cu comunitatea din localitatea Turda l-au omagiat pe Ion TROFIM, care a împlinit 100 de ani!

“Mă simt onorat și emoționat din simplul motiv că sunteți un om excepțional, iar ceea ce ați făcut pentru noi trebuie respectat, cinstit și omagiat!

Astăzi observând ce se întâmplă în lume, înțelegem ce înseamnă un veteran de război, un militar, un om care a luptat pentru patrie, pentru noi.

Conflictele din diferite zone ale lumii ne fac să înțelegem, acum mai mult ca niciodată, rolul armatei și al celor care s-au jertfit pentru independența, întregirea și libertatea României!

La mulți ani fericiți! Respect, onoare și considerație!” a spus prefectul Alexandru Dan MUNTEANU

Sergentul (rtr.) Ion TROFIM s-a născut în loc. Niculițel pe 18 octombrie 1923 și în prezent are domiciliul in loc. Turda, com. Mihai Bravu, jud. Tulcea. A participat în al doilea război mondial cu Regimentul 33 Infanterie, având gradul de caporal și funcția de trăgător mitralieră, în zona Cehoslovacia pe frontul de Vest, de la 23.08.1944 până la 09.05.1945. A fost înaintat în gradul de sergent și decorat cu medalia „Bărbăție și credință” prin O.Z. 900/1945. După război, a lucrat, în cea mai mare parte a timpului până la pensie, ca artificier și paznic la Cariera Zebil. În prezent se numără printre ultimii 3 veterani ai județului Tulcea.